Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Καθηγητής καταγγέλλει παρανομίες

Καθηγητής καταγγέλλει παρανομίες
Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου, Θεόδωρος Λουκάκης, με ανοικτή του επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καταγγέλλει παρανομίες στη λειτουργία του ιδρύματος και ζητεί να συνεργαστούν, προκειμένου «να επιβάλουν εκ νέου τη νομιμότητα στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λουκάκης αναφέρεται σε τέσσερις χώρους μέσα στην Πολυτεχνειούπολη που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια από φοιτητές και αποτελούν άβατα, για «ακροατές με αναψυκτικά» οι οποίοι εισέβαλαν στη Σύγκλητο τον Ιανουάριο, για συνεδριάσεις της Συγκλήτου υπό την εποπτεία φοιτητών που ασκούν ψυχολογική πίεση για μη περικοπή μισθοδοσίας και συντάξιμου χρόνου για απεργούς καθηγητές, μη πρόσκληση της αστυνομίας σε περιπτώσεις κλοπής δημόσιας περιουσίας, ανυπαρξία επαρκούς επίβλεψης σχετικά με τους διαμένοντες στις φοιτητικές εστίες, ατιμώρητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας (γραφείο αντιπρύτανη), εκφοβισμούς πανεπιστημιακών, κ.ά.
Ο πανεπιστημιακός ζητεί παρέμβαση της Πολιτείας για όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν παραμορφώσει τη λειτουργία του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

GONEAS PATROTIS ΠΑΤΡΟΤΗΣ: Η μεγάλη ανατροπή στο Οικογενειακό δίκιο

GONEAS PATROTIS ΠΑΤΡΟΤΗΣ: Η μεγάλη ανατροπή στο Οικογενειακό δίκιο: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΑΠΑ, σας καλεί,  την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, από ώρα 10 το πρωί έως το βράδυ, στο νέο γραφείο Φωκίωνος Νέγρη 64.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΑΠΑ, σας καλεί, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, από ώρα 10 το πρωί έως το βράδυ, στο νέο γραφείο, επί της Φωκίωνος Νέγρη 64 - 1ος όροφος για να μας δώσετε τις εμπειρίες σας από τα οικογενειακά θέματα και να σας στηρίξουμε στον αγώνα σας. www.sos-sygapa.eu 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106411977 & 6906275419. Συμβαίνουν κοσμο-ιστορικά γεγονότα και εσείς μένετε αδρανείς?

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οι παιδικοί εφιάλτες προειδοποίηση για ψυχικές διαταραχές;

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ: Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ

Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν και θυμούνται δυσάρεστα όνειρα. Ωστόσο, συχνοί εφιάλτες ενδέχεται να είναι μία μορφή προειδοποίησης για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.


Άνθρωποι οι οποίοι κατά την παιδική τους ηλικία βλέπουν συχνά εφιάλτες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν αυξημένη πιθανότητα ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με έρευνα βρετανών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν και θυμούνται δυσάρεστα όνειρα. Ωστόσο, συχνοί εφιάλτες ενδέχεται να είναι μία μορφή προειδοποίησης για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών σε βάθος χρόνου.
Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος για παιδιά που βιώνουν νυχτερινούς τρόμους (night terrors), δηλαδή επεισόδια κατά τα οποία ουρλιάζουν και χτυπιούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οι μελετητές παρακολούθησαν, με τη βοήθεια των γονέων, σχεδόν 6.800 παιδιά έως την ηλικία των 12 ετών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παιδιά που είχαν εφιάλτες έως και την ηλικία 12 ετών ήταν 3,5 φορές πιθανότερο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα, ενώ ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος για παιδιά που βίωναν νυχτερινούς τρόμους.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Sleep.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/253150/oi-paidikoi-efialtes-proeidopoiisi-na-psuhikes-diatarahes/#ixzz2uuqY5yXI
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook  www.sos-sygapa.eu