Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα μετεόρτια του… πατέρα

Την περασμένη εβδομάδα, όλοι ευχήθηκαν στους μπαμπάδες τους “Χρόνια Πολλά” για την Ημέρα-Γιορτή του πατέρα.

Αυτοί οι μπαμπάδες που ήθελαν να γιορτάσουν περισσότερο ήταν οι διαζευγμένοι με σκοπό να ακουστεί η φωνή τους διότι αισθάνονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας σ’αυτή τη χώρα. Είναι αγανακτισμένοι διότι τους παίρνουν τα παιδιά τους, την περιουσία τους, τους φυλακίζουν, τους συκοφαντούν, τους εξευτελίζουν στα ακροατήρια σαν να ήταν ένοχοι που είναι πατέρες, σαν να είναι σκουπίδια.
Πράγματι, στην … τριτοκοσμική χώρα μας που θέλει να λέει ότι είναι πολιτισμένη, δεν υπάρχουν ούτε καν οικογενειακά δικαστήρια, ούτε οικογενειακοί δικαστές, ούτε κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε διαμεσολαβητές, ούτε πραγματογνώμονες, ούτε ζητούν τη γνώμη του παιδιού στην αρχή του διαζυγίου, ούτε υπάρχει Συνεπιμέλεια-Εναλλασσόμενη Κατοικία, ούτε γονικό συμβόλαιο. Έτσι, καταστρέφουν παιδιά τα οποία θέλουν δύο ισορροπημένους γονείς, να τους βλέπουν καθημερινά δίχως παρεμπόδιση, δίχως να αποκτούν το ψυχιατρικό Σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης και να χάνουν τον πατέρα μετά το διαζύγιο, να γίνονται παραβατικά, καταθλιπτικά, με μαθησιακά προβλήματα.
Σε όλο το κόσμο, λοιπόν, με πρωτοστάτη το ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (Σύλλογος Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια www.sos-sygapa.eu ) “γιορτάστηκε” ο πατέρας κατά τη γιορτή της μητέρας που είναι τον μήνα Μάιο.
Η ιδέα της “Ημέρας του Πατέρα” γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον εμφύλιο πόλεμο. Στην Ευρώπη, ονομάστηκε “Γιορτή” τόσο από το Γερμανικό έθιμο της γιορτής μπύρας – εξοχής όσο και από τους διαζευγμένους την τελευταία δεκαετία για να θυμίσουν την ύπαρξή τους.
Στις ΗΠΑ καθιερώθηκε την τρίτη Κυριακή του Ιούνη, στην Αυστραλία στις 8 Σεπτεμβρίου και αλλού είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιορταζόταν την ημέρα της Αναλήψεως, Πεντηκοστής και τη τρίτη Κυριακή του Ιούνη.
Στην Ευρώπη, θεωρήθηκε καλό να την γιορτάζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας.
Ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. επί δεκαετίας, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και τη σημασία της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισής τους στα ελληνικά δικαστήρια. Έτσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει παγκόσμιο κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής καταστροφής πατέρα-παιδιού μετά το διαζύγιο. Τη γιορτή αυτή καθιέρωσε ο ΣΥΓΑΠΑ μέσω του Προέδρου του Νίκου Σπιτάλα, στην Ευρώπη.
O ΣΥΓΑΠΑ μαζί με άλλους συλλόγους διοργάνωσαν την κεντρική πανελλαδικά εκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, ώρα 9μμ, στην 32η Πανελλήνια Έκθεση Βιβλίου στην Αριστοτέλεους (Αγαλμα Βενιζέλου-Εγνατία).
Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ηταν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Μακεδονίας-Θράκης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εμπνευση και οργάνωση 2012-2013: Γιώργος Κιριμκίρογλου και Λευθέρης Αυφαντής.
Στην εκδήλωση δόθηκε παράσταση από τον κλόουν ΜΕΛΙ ΜΕΛΟ.
Επίσης θα δόθηκε μουσική Παράσταση με τραγούδια για τον Πατέρα.
Ερμηνευτές: Ο Αλέξανδρος, η Λίκα, η Μαρία και η Νίνα
Υπεύθυνη και Μαέστρος Χωρωδίας: η δασκάλα πιάνου Μέγκι Κούλη – Μποστογανασβίλι.
Πραγματοποιηθηκε και έκθεση αρχειακού υλικού του ΣΥΓΑΠΑ.
Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Συντριβάνι της οδού Ερμού. Στη Πάτρα, στις 16 Ιουνίου, με έκθεση στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης (κεντρική Πλατεία).
Στο facebook: https://www.facebook.com/events/307180206083188
Φέτος, στην Ευρώπη έγινε πορεία την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο Παρίσι: “Πορεία για Συνεπιμέλεια’:
https://www.facebook.com/events/416249818450245/?fref=ts
Και στην Αμερική, 14 Ιουνίου “Πατρικό Ράλλυ’: https://www.facebook.com/events/608228309189344/?fref=ts
- See more at: http://www.e-reportaz.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1/#sthash.MweKmkez.dpuf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου